Drie dagen Molentjes Kermis in Maldegem: wijk start zomervakantie met kermis en optredens

Drie dagen lang zetten ze op ’t Molentje in Maldegem de bloemetjes buiten op Molentjes Kermis. Vanaf vrijdag 28 juni valt er op het kermisterrein in de Bloemestraat van alles te beleven voor jong en oud. “Onder de naam Slag van de Meul’n gaan we op vrijdag om 16 uur van start met een grote aferworkparty met DJ Tony & The Nephews”, klinkt het bij het kermiscomité.

Na dertig jaar onderbreking begon Wijkcomité Molentje twee jaar geleden weer met het organiseren van een grote kermis. “Molentjes Kermis stond tot het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw bekend als de grootste kermis van Maldegem en omstreken”, zegt Peter Van Hecke van het kermiscomité. “Door het vroege overlijden van de toenmalige trekker Denis Posman kwam daar jammer genoeg een eind aan. We zijn dan ook blij dat we daar sinds 2022 weer verandering kunnen in brengen”, klinkt het enthousiast.

Ook dit jaar oogt het programma van Molentjes Kermis weer veelbelovend. Naast de afterworkparty op vrijdag valt er ook op zaterdag en zondag heel wat te beleven. “Op zaterdag gaan we om 8 uur van start met een gezellige rommelmarkt en van 10 tot 17 uur staat er een dartstornooi op het programma. Met onze zinderende Summer Party barst ’s avonds het feest helemaal los. Dj’s van dienst zijn Castillo, Nina Black van MNM en Tomorrowland en G.R.E.G. van Klub Levelz.”

Coverband

“De zondag van onze kermis staat dan weer helemaal in het teken van het traditionele Molentjesfeest. Wie ingeschreven is, kan vanaf 11 uur genieten van heerlijk varken aan ’t spit. Ondertussen zorgt de Dixieband Free2Plee voor leuke muziek. “

“’s Namiddags verwelkomen we in onze feesttent de rockabillyband Backseat Boppers, discoformatie Ladiescover en coverband Ace and the Jokers. Ook voor kinderen valt er uiteraard wat te beleven. Zij kunnen zich uitleven op het springkasteel, met telegeleide wagens rijden, zich laten schminken en een bezoekje brengen aan een van de kermiskramen. Het hele weekend is de toegang gratis en als extraatje vertonen we alle EK-voetbalmatchen op groot scherm”, klinkt het enthousiast bij de organisatoren.

Meer info vind je terug op www.molentjeskermis.be

The post Drie dagen Molentjes Kermis in Maldegem: wijk start zomervakantie met kermis en optredens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »