Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing gevonden.

“Dit jaar organiseren we de eerste editie van Loop van de Rostn tijdens het weekend van Kachtem Ommegang. Ook het programma werd aangepast in vergelijking met de vorige lopen die we met Ivac al organiseerden”, vertelt Koen Vandommele, voorzitter van vzw Ivac.

Om 18.30 uur is er eerst een loopfietsjesrace van ongeveer 80 meter waar de allerkleinsten tot en met 6 jaar gratis kunnen aan deelnemen. Alle kinderen krijgen na afloop een medaille.

“Je kan ook de dag zelf nog beslissen om deel te nemen”

Om 19 uur volgt een kidsloop van 800 meter voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier wordt een inschrijvingsbijdrage van 2 euro gevraagd. Ook hier krijgen alle deelnemers een medaille en drankje. Bovendien is er een hulde van de eerste jongen en het eerst meisje dat over de meet komt. De winnaars krijgen een stadsaandenken en een waardebon. Er is elektronische tijdsopname voorzien.

Jogging

“Om 19.30 uur is er keuze tussen ofwel een jogging van 6 km of een prestatieloop over 12 km. Hiervoor kan je vooraf inschrijven tot dinsdagavond 25 juni en dan betaal je 8 euro voor deelname. Als je de dag zelf nog beslist om deel te nemen, betaal je 10 euro. Dat kan vanaf 17.30 uur.”

Alle deelnemers krijgen een naturaprijs overhandigd en ook hier is er elektronische tijdsregistratie voorzien. De bevoorrading met water bevindt zich aan de start en finish waar je elke 3 km passeert. “Op de 6 km brengen we hulde aan de eerste heer en de eerste dame. Ook zij krijgen een stadsaandenken. Op de 12 km huldigen we de eerste 3 per categorie”, aldus Koen. “De categorieën zijn dames, heren tot 40 jaar en heren vanaf 40 jaar.” Naast een aandenken van stad Izegem krijgen zij ook een waardebon.

The post Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »