Ook dit jaar Spots op West in Westouter: locatietheaterfestival is aan 22ste editie toe

Spots op West vindt dit jaar van 4 tot 7 juli plaats in Westouter. De dorpsbewoners steken de handen uit de mouwen en stellen locaties ter beschikking. Op het programma staat een ruime waaier aan voorstelling, voor jong en oud.

Spots op West is een vaste waarde aan het begin van de zomer. Het werd in 2003 geleden opgericht als een samenwerking tussen OPENDOEK en lokale vrijwilligers. “Het wordt breed gedragen door Westouter en omgeving. Het lokale aspect is heel belangrijk”, zegt Elsbet De Pauw, coördinator communicatie bij OPENDOEK.

Donderdagavond 4 juli is er de openingsact in Loods Dauchy, een aardappelhandel. De aardappelen maken even plaats voor tribunes. “Op onze affiche is er een knipoog naar de aardappelen. De voorstelling heet ‘Dag Vreemde Man’. Anderstaligen van een Antwerpse theatergroep brengen Nederlandstalige liedjes zoals onder meer de bekende klassieker van An Christy. Het wordt een bijzondere opening van Spots op West op de grootste indoorlocatie.”

Locatietheater

Locatietheater is het kenmerk van Spots op West. Naast Loods Dauchy, is er onder meer de loods van Boer Geert, de Sint-Eligiuskerk, de Gedachtenistuin, de Harlekijn, de Blauwpoortschuur, Utendoale, de Commandobunker in Kemmel, de begraafplaats, het onbewoonde huis in de Sulferbergstraat 10, vakantiehoeve Rodeberg, de Wielewaal, het verlaten recreatiedomein Kosmos en het Dorps-Onthaal-Punt (DOP). “De Wielewaal is een voormalige dancing en is nieuw dit jaar. Alle plaatsen waar toneel wordt gespeeld, zijn makkelijk bereikbaar vanaf de dorpskern. De verste locaties zijn loods Dauchy, loods Boer Geert, vakantiehoeve Rodeberg en De Wielewaal. Dan kan je gebruiken maken van de festivaltrein. De centrale halte bevindt zich op straat tegenover de kerk en de spiegeltent.”

Diversiteit

Elke genre komt aan bod tijdens Spots op West. “Teksttheater, improvisatie, muziektheater, een kunstexpo, noem maar op. De diversiteit is heel groot. Het is ook weer internationaal getint met groepen uit onder meer Cuba, Slovakije, Tsjechië en Nederland”, aldus Elsbet, die vanaf woensdagavond aanwezig zal zijn. “Ik ben het aanspreekpunt op vlak van communicatie. Na enkele drukke weken van voorbereiding is het eindelijk zover. Ik kijk er hard naar uit. Ook volgend jaar komt er een editie van Spots op West. Het festival is traditioneel begin juli en het vormt de start van een drukke periode op vlak van evenementen. Later dit jaar is er nog Tout Court en het Landjuweelfestival.”

Meer info over tickets en het volledige programma: https://www.opendoek.be/beleven/spots-op-west

The post Ook dit jaar Spots op West in Westouter: locatietheaterfestival is aan 22ste editie toe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »