Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.

Juf Katrien (61) is al sinds 1995 te vinden in Prizma Heilige Familie. “Ik kwam via heel wat andere scholen terecht op de Bosmolens en ik voelde mij er meteen thuis”, begint Katrien Mestdagh. “Die periode van interimopdrachten doen was niet zo fijn, maar eigenlijk heb ik daar heel veel van geleerd. Ik zou het zelfs niet slecht vinden mochten alle starters eerst verschillende scholen doen voor ze zich ergens settelen.”

Katrien was haar hele carrière tussen de kleutertjes te vinden. “Ik stond voornamelijk in de tweede kleuterklas, een hele leuke leeftijd om mee te werken. De laatste twee jaar had ik geen eigen klasje meer. Ik koos voor een job in het beleid en was ook ambulante juf. Daarnaast heb ik mij jaren ingezet voor de ouderraad en de schoolraad. Maar op vrijdag 28 juni trek ik dus de schooldeur echt achter mij dicht, het is mooi geweest.”

Verrassingsdag

Maandag werd Katrien nog verrast door haar collega’s. “Ik viel volledig uit de lucht en had mij echt niet aan zoveel verrassingen verwacht. Ik werd ‘s morgens al verwend met een heerlijk ontbijt en werd met de Porsche naar school gebracht. Alle kinderen van de school vormden een erehaag en ik werd letterlijk in de bloemetjes gezet”, glundert Katrien. “Ik heb het voorrecht gehad om in een fantastisch team te mogen werken en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik heb echt jaar in jaar uit met prachtige collega’s samengewerkt.”

Katrien is getrouwd met Luc Seynaeve, hij ging drie jaar terug al met pensioen. Ze zijn de ouders van Korneel en Stiene. “We hebben intussen drie kleinkinderen, Modest, Lize en Alfons. Alfons werd vorige week pas geboren. Ik hoop heel wat tijd met hen te kunnen spenderen. Voorts zie ik wel wat er allemaal op mijn pad komt. Het zal deugd doen dat de druk helemaal wegvalt. Niets moet, alles mag, we zien wel. Luc en ik gaan er vooral samen van genieten.” (MV)

The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »