Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.

Na 39 jaar voor de klas te hebben gestaan, heeft juf Nathalie Vandekerckhove afgelopen donderdag afscheid genomen van VBS Sint-Pieter. Juf Nathalie studeerde af in 1985 aan het instituut O.L.V. Visitatie in St-Amandsberg en kon daarna snel aan de slag in de vrije scholen in Kuurne. Haar liefde voor de kinderen en haar werk waren altijd duidelijk, ze beschouwde haar taak nooit als werk, maar als een passie.

Waarden

“Ik heb altijd veel belang gehecht aan waarden”, opent juf Nathalie Vandekerckhove, “Deze waarden probeerde ik steeds onbewust op een speelse en aangename manier mee te geven. Maar doorheen mijn carrière heb ik ook veel zien veranderen. Uitgeschreven lesvoorbereidingen ruimden plots plaats voor lesvoorbereidingen op de laptop. Wat vroeger werd verteld en uitgelegd, kan nu visueel worden getoond op scherm en noem maar verder op.”

Zo’n vaste dagelijkse waarde in de klas van juf Nathalie vond dagelijks plaats om 11.15 uur gezien juf Nathalie dan poppenkast speelde in ‘t kapelleke, de voormalige kapel van het klooster. Haar poppenkastvoorstellingen waren uniek, met meer dan 250 zelfgemaakte poppen, elk met hun eigen eigenschappen en stem.

Piepke de muis, die altijd alles goed deed, en het varkentje dat steeds alles overhoop haalde, waren populaire figuren. “Daarnaast waren er ook nog een toverkonijn en foute Mie, die alles verkeerd zei tot groot plezier van de klas”, gaat juf Nathalie verder, “Maar ook waarden zoals eerlijkheid, respect en vriendelijkheid waren altijd belangrijk voor mij.” Op de vraag wat ze nu gaat doen, antwoordde juf Nathalie dat ze vooral haar kindjes zal missen, terwijl ze een traantje wegpinkte. Ze heeft beloofd regelmatig terug te keren naar de school.

Erehaag

De leerlingen en de collega’s van Juf Nathalie lieten haar donderdag niet zomaar vertrekken. Nadat ze werd opgehaald met een riksja volgde een rit richting VBS Sint-Pieter waar een erehaag haar stond op te wachten van enthousiaste kleuters en leerlingen van de lagere school, allemaal verkleed als personages uit haar geliefde poppenkast.

De verrassing was alvast perfect geslaagd, gezien niemand, zelfs de jongste kinderen niet, iets hadden verklapt aan juf Nathalie. Ook de directie van de school zat trouwens mee in het complot, gezien deze juf Nathalie hadden gevraagd om haar vrije dag voor een keer in te ruilen, waardoor juf Nathalie dus totaal was verrast toen directeur Jan Vanwynsberghe haar kwam ophalen.

Gek op katten

“Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”, lacht juf Nathalie die eigenlijk plannen had om de markt van Harelbeke te bezoeken, “Al zes weken lang wordt ik elke dag verrast, meteen goed voor in totaal 24 verrassingen. Deze varieerden van een verrassingsontbijt, bloemen, een verwenkoffie, uit eten gaan, een taartje, tot een puzzel met hond en kat (ze is namelijk gek op katten), foto’s van vroeger, ballonnen met krasbiljetten, chocomousse en kattensnoepjes voor haar poes. De creativiteit kende geen grenzen.”

Ondertussen heeft juf Nathalie alle klasfoto’s met de juiste namen ingekleefd en liggen alle kaartjes die ze ooit kreeg mooi gerangschikt om opnieuw te lezen. Stilzitten is immers niets voor haar. De tijd die nu vrijkomt zal ze nu aanwenden om te tekenen en te schilderen. Daarnaast wil ze ook graag poppenkast spelen in ziekenhuizen voor zieke kindjes, zodat ook zij een plezierige tijd kunnen beleven.

Samen met pensioen

Nathalie is afkomstig van Kuurne maar is nu woonachtig in Bavikhove. Ze is gehuwd met Herman Vanwynsberghe, die na een carrière van 44 jaar in de technische dienst van het ziekenhuis in Kortrijk eveneens enkele maanden terug met pensioen ging.

“We zullen juf Nathalie enorm missen en zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen en de liefde die ze ons heeft gegeven”, klinkt het bij haar collega’s en de directie van de school. “We wensen haar het allerbeste voor de toekomst!”

(BRU)

The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”, is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »