Juf Doriane (61) zwaait af bij VBS Houthulst: “Ik zal deze school altijd in mijn hart dragen”

Na 41 jaar dienst gaat Doriane Dewulf (61) met pensioen. Doriane is gehuwd met Bart Trybou, ze hebben vier kinderen en vier kleinkinderen en wonen in Houthulst. “Meteen na mijn opleiding ben ik kunnen starten in de VBS in Houthulst, als leerkracht lager onderwijs, en ik ben er altijd gebleven.”

Doriane stond tijdens haar loopbaan in verschillende klassen: van het eerste leerjaar tot het zesde leerjaar. “Ik deed het allemaal even graag. Ik koester veel herinneringen aan mooie dagen die ik hier mocht beleven”, vertelt ze. “Ik zie nu vele van de vroegere mama’s en papa’s als oma en opa terug. Hun kleinkinderen zitten op hun beurt nu op school. Dat is best leuk, je kent hen, hun levensstijl, soms lijken de kinderen zodanig op hun ouders en grootouders dat je meteen weet wie ze zijn. De minste periode was de coronacrisis, lesgeven met mondmaskers was verre van ideaal”, zegt Doriane.

Doriane is altijd leerkracht in hart en nieren geweest. “Wat ik altijd leuk vind, is weten wat de kinderen kunnen, als ze mee zijn of als ik er nog eens wat extra aandacht moet aan geven. Ik ben altijd blij dat ik hen iets kon leren en wat ik ook altijd deed, was als ik zag dat er leerlingen niet mee waren, herhalen tot iedereen zeker mee was. Ik vind ook dat de school een plaats moet zijn waar kinderen kunnen thuiskomen, waar ze met alles terecht kunnen zonder schroom. Ik wil dat ze weten dat ze altijd hulp mogen verwachten.”

Druk, druk, druk

Nu Doriane met pensioen gaat, zal ze haar tijd goed kunnen vullen. “Er wacht mij geen zwart gat. Ik zal uiteraard de kinderen en het contact met de collega’s missen, het sociale van de koffiepauze waar de verhalen van de jonge leerkrachten ons jong houden, en het schoolleven. Ja, dat ga ik allemaal wel missen. Mijn pensioen begint met de grote vakantie, dan zal ik dat ook minder voelen en intussen zijn we dan twee maanden verder en zal ik al een andere routine gewoon zijn. Ik heb het gewoon graag druk, daar geniet ik van. Mijn interesses zijn heel ruim en divers. Zo hou ik van sporten, reizen, en sta ik graag klaar voor de kinderen en kleinkinderen. Ik zal de school voor altijd in mijn hart dragen. De leerlingen en collega’s zal ik zeker nog wel terug zien”, besluit Doriane Dewulf overtuigd.

The post Juf Doriane (61) zwaait af bij VBS Houthulst: “Ik zal deze school altijd in mijn hart dragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »