Rube is nog te jong voor een rijbewijs, maar vliegt wel al solo over zijn eigen huis: “Heel speciaal om te doen”

Het hoeft niet altijd voetbal, de jeugdbeweging of muziek spelen te zijn voor wie als tiener een hobby zoekt. De 16-jarige Rube Boex uit Halle vond zijn passie in de lucht, bij de luchtvaart. Sinds zijn veertiende volgt hij vlieglessen en donderdag maakte hij zijn allereerste lange solovlucht. “Halle vanuit de lucht zien, was de max.”

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »