Artsen van ZNA toch akkoord met financiële regeling ziekenhuisfusie

De artsen van het Antwerpse ziekenhuis ZNA zijn dan toch tot een akkoord gekomen over een financiële regeling na de fusie. “De voorlaatste stap naar de fusie tussen ZNA en GZA tot Ziekenhuis aan de Stroom is gezet”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »