50 flessen lachgas tussen cocaïne en marihuana in Kortrijks beluik: werkstraf voor Nederlander

“Voor eigen gebruik.” Op die manier verklaarde een 36-jarige Nederlander uit het Kortrijkse Sint-Annabeluik de aanwezigheid van maar liefst 50 flessen lachgas in zijn kleine woning. Die stonden naast de cocaïne en de marihuana. Voor de rechter bekende hij toch de verkoop. Het leverde hem een werkstraf van 120 uren en boete van 800 euro op.

Op 1 maart 2023 belde een buurman van Mahdi M. naar de politie voor bedreigingen met een mes. De agenten trokken in het Sint-Annabeluik op onderzoek uit en kregen bij Mahdi M. een walm van cannabis in de neus toen ze aanbelden. Genoeg voor een huiszoeking op heterdaad. Er konden cocaïne, marihuana en de 50 flessen lachgas gevonden worden. Onderzoek van zijn gsm en zijn bankrekeningen maakten duidelijk dat hij zich met drugshandel bezig hield.

“Hij gebruikte zelf ook cocaïne en cannabis”, gaf advocaat Bram Elyn toe. M. vloog 2 maanden in voorhechtenis en moest nog een tijdje een enkelband dragen. Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Daar ging de rechter ook op in. Ze verklaarde wel nog 4.000 euro drugsgeld verbeurd.

(LSi)

The post 50 flessen lachgas tussen cocaïne en marihuana in Kortrijks beluik: werkstraf voor Nederlander is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »