Collega uit Waregem vrijgesproken voor drugs in auto: “We gingen gewoon Burger King eten”

Eén van twee collega’s uit Waregem die met een pak geld en cocaïne in de auto gevat konden worden, is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken. “Ik wist wat hij deed maar we gingen gewoon Burger King eten”, klonk het. Zijn collega kreeg wel een straf.

Op 7 augustus 2022 controleerde de politie de auto van Berkan G. uit Waregem. Naast hem zat vriend, collega en stadsgenoot R.B. (25) als passagier. Enkele meters verder op straat lagen een zwart zakje met 3.895 euro cash geld en enkele zakjes cocaïne. In de struiken kon ook nog een iPhone gevonden worden.

“Van Berkan”, aldus R.. Zelf had hij 345 euro cash geld opzak. “Ik had er dit keer niets mee te maken”, hield R.B., die in het verleden al enkele veroordelingen voor drugs opliep, vol. “Ik wist wel met wat G. bezig was.” Op zijn gsm kon ook een filmpje gevonden worden waarop hij met geld en drugs pronkt.

Stoerdoenerij

“Stoerdoenerij”, gaf B. toe. Volgens Berkan G. nam hij de domme beslissing om drugs te verkopen uit geldnood en hielp R.B. bij het verpakken. Zijn Opel Insignia is in beslag genomen en wordt verbeurd verklaard.

De rechter geloofde dit keer R.B. en sprak hem vrij. Berkan G. kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van 20 maanden en een effectieve boete van 8.000 euro. Er is 3.895 euro verbeurd verklaard.

(LSi)

The post Collega uit Waregem vrijgesproken voor drugs in auto: “We gingen gewoon Burger King eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »