David Geeroms en Wesley Theunis, de knedende handen rond superbenen van Evenepoel en Van Aert: “We lachen en wenen met hen mee”

David Geeroms en Wesley Theunis, allebei 47 en keien in het ‘soigneursvak’, kneden Remco Evenepoel respectievelijk Wout van Aert keer op keer klaar voor grootse daden. Ook in de Tour. Dubbelgesprek met twee paar tophanden. Een kneep hier, een por daar. Met een olielaag aan anekdotiek en psychologische doorgronding erbovenop. 

Meer krantenkoppen in België

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »