Maurits Vande Reyde wil Open VLD-voorzitter worden met “rebels” programma: “Privatiseer onderwijs en openbaar vervoer”

Met een heus campagnefilmpje en een programma stelt Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde zich kandidaat voor de voorzittersverkiezingen van Open VLD. “Met de hand op het hart: er zijn geen clans in onze partij. Dat is een fantoomfenomeen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Het addertje onder het gras na de lokale verkiezingen: amper 14 dagen om een meerderheid op de been te brengen

De vorige Vlaamse regering heeft, onder invloed van de minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open VLD), voor de lokale verkiezingen van 2024 een volledige hervorming van het Kiesdecreet laten goedkeuren. Gisteren kon u al lezen dat de kandidaten en partijen voor de lokale verkiezingen voortaan gebruik kunnen maken van commerciële tv-spots en dat dit ook al volop gebeurt. Maar

Lees meer »

Inflatie stijgt weer boven 3 procent

De inflatie in België is in september gestegen naar 3,06 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer hogere prijzen voor elektriciteit en aardgas speelden een rol. Het Federaal Planbureau had wel gerekend op een hogere opstoot naar 3,4 procent.

Lees meer »

Boris Johnson bevestigt plan voor geheime inval in Nederland om 5 miljoen coronavaccins te kapen

De voormalige Britse premier Boris Johnson heeft bevestigd dat hij militaire leiders opdracht wilde geven om een Nederlandse fabriek binnen te vallen en 5 miljoen coronavaccins te bemachtigen. De Europese Unie had destijds gedreigd om de export van deze vaccins naar Groot-Brittannië te blokkeren. “Ik wilde nemen wat wettelijk van ons was en wat ons land dringend nodig had.”

Lees meer »

Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw Damse afdeling: “We willen een brede, progressieve beweging zijn”

Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw een Damse afdeling. “We willen Damme versterken door in te zetten op sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid en een toegankelijke politiek”, zegt voorzitter Stijn Kempinck, die nu nog met medekandidaat Melissa Jacobs op de CD&V Plus-lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.
The post Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw Damse afdeling: “We willen een

Lees meer »

Braziliaanse hooggerechtshof weigert blokkade X meteen op te heffen

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft geweigerd om met onmiddellijke ingang de blokkade van X, het vroegere Twitter, op te heffen. Het socialemediaplatform kan enkel de activiteiten hervatten in het Zuid-Amerikaanse land indien X verschillende opgelegde boetes betaalt. Bovendien legt het hof een bijkomende boete op. Dat kondigde een van de opperrechters, Alexandre de Moraes, vrijdag aan.

Lees meer »