Geen voetbal meer op groot scherm wegens… te groot succes: “Dit doet pijn bij heel het team”

Wie de Rode Duivels maandag wil zien strijden tegen Mbappé en co zal dat jammer genoeg niet meer kunnen in het Te Boelaarpark. Reden is een té grote opkomst. “Het moet veilig blijven en dat kunnen we niet meer garanderen”, zegt organisator Bertrand Lekeux.

 

Meer krantenkoppen in België

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »