Celstraf voor duo dat oudere man beroofde van polshorloge in Knokke: “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi”

Twee jonge Algerijnen hebben respectievelijk zeven maanden en een jaar cel gekregen voor hun betrokkenheid bij een brutale diefstal in Knokke-Heist.

Op 25 mei dit jaar werd een oudere man in Knokke op klaarlichte dag beroofd van zijn polshorloge. De diefstal werd uitgevoerd door een minderjarige, maar omdat Mohamed T. en Omar G. voorop liepen en zo het slachtoffer hielpen insluiten, werden ze vervolgd als mededaders. Omdat hij plots besefte dat er camera’s hingen, bracht T. het horloge na de feiten terug naar het slachtoffer.

Ook weerspannigheid en drugs

Een wijkagent probeerde het duo staande te houden, maar Omar G. kon zich losrukken. Daarom stond hij ook terecht voor weerspannigheid. Uiteindelijk kon de politie de daders klissen toen zij in een taxi wilden stappen. Mohamed T. moest zich ook verantwoorden voor de kleine hoeveelheid cannabis die hij op zak had.

Enkel Omar G. daagde op voor het proces. “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi om te beroven“, zei de procureur. G. betwistte tevergeefs dat hij hulp leverde bij de feiten en kreeg een jaar effectief. T. kreeg bij verstek zeven maanden cel. (AFr)

The post Celstraf voor duo dat oudere man beroofde van polshorloge in Knokke: “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »