21 vzw’s en stichtingen vechten patrimoniumtaks aan bij Grondwettelijk Hof

20:55 21 vzw’s en stichtingen stappen naar het Grondwettelijk Hof om de vernieuwde taks op al hun bezittingen te laten vernietigen. Ze laken de ongelijke behandeling van instellingen. ‘Dat sommige van een b… 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »