Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.

Op 19 oktober vorig jaar werden Diana B. (29) en een 17-jarig meisje op heterdaad betrapt in een Colruyt-winkel in Ukkel. Dankzij de camerabeelden konden ze snel gelinkt worden aan heel wat andere diefstallen bij Colruyt elders in het land. Tussen 16 oktober en 3 november sloegen ze liefst 23 keer toe, onder meer in Leuze-en-Hainaut, Lebbeke, Diksmuide, Geraardsbergen en Zelzate. Telkens hadden ze het op dezelfde buit gemunt: opzetttandenborstels en condooms van het merk Durex.

Telkens zelfde manier van werken

De dieven gingen telkens op dezelfde manier te werk. Artur B. (36) voerde zijn vrouw en haar handlangster rond met zijn BMW. Zelf bleef hij telkens wachten in zijn auto. Na feiten in Beernem op 3 november konden de Moldaviër en het minderjarige meisje geklist worden. Diana B. staat geseind en stuurde haar kat naar de zitting.

De Moldaviër bleef zijn aandeel in de diefstallen ook minimaliseren. Maar volgens de procureur was hij bij feiten in Lochristi zelf in de winkel aanwezig. “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”, aldus procureur Mike Vanneste, die drie jaar effectief vroeg. Volgens de verdediging nam de minderjarige het initiatief en stond zij in contact met een Brusselse heler.

Aan de Colruyt Group moeten Artur B. en Diana B. ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »