Man krijgt voorwaardelijke celstraf nadat hij met met fileermes naar OCMW trekt om extra leefgeld te eisen

Omdat hij vond dat hij te weinig leefgeld kreeg, trok Mario D. (27) met een fileermes naar het OCMW-kantoor in Kortemark. Hij bedreigde ook de medewerkers. Dat levert hem een jaar voorwaardelijke celstraf op.

Op 22 mei snelde de politie naar het OCMW-kantoor in Kortemark. Mario D. was er aanwezig met zijn vriendin en eiste extra geld. Omdat hij dit niet kreeg, waren de stoppen doorgeslagen. De man wou niet vertrekken en toen de politie hem fouilleerde bleek hij in het bezit van een fileermes. In berichten aan zijn vriendin had hij er eerder al mee gedreigd een vrouwelijk personeelslid neer te steken met een mes. “Ik maak haar kapot”, klonk het.

Onderzoek wees uit dat D. de OCMW-medewerkers eerder al telefonisch had belaagd en bedreigd. “Hij stuurde ook een e-mail waarin hij zei dat hij zou terugkeren met een mes, indien het geld niet in orde zou komen”, stelde procureur Mike Vanneste. “Bij meerdere afspraken kwam de beklaagde agressief uit de hoek als hij zijn zin niet kreeg.”

Opeenstapeling van frustraties

D. was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg in april pas twaalf maanden voorwaardelijk voor geweld tegen een verpleegkundige van AZ Delta in Torhout. De procureur vroeg daarom een jaar effectief.

Volgens de verdediging zit de vriendin van D. in een collectieve schuldenregeling waardoor ze moeite hebben om rond te komen. “In het verleden kreeg hij soms voorschotten voor dringende zaken, maar dat lukte de laatste tijd niet meer. Hierdoor stapelden de frustraties zich op. Maar hij was nooit van plan om dat mes te gebruiken”, aldus meester Xavier Van Belleghem. (AFr)

The post Man krijgt voorwaardelijke celstraf nadat hij met met fileermes naar OCMW trekt om extra leefgeld te eisen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »