Vrachtwagen met oplegger belandt in gracht in Zwevegem

Donderdag in de vooravond kwam een grote vrachtwagen met oplegger in een gracht terecht in Zwevegem.

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur in de Kastanjeboomstraat in Zwevegem-Knokke. De vrachtwagen was geladen met zo’n 25 ton varkensvlees, allemaal verpakt in pakjes van 10 kg afkomstig uit een bedrijf in Moen.

Omdat er werken zijn in de Sluislaan langs het kanaal Bossuit-Kortrijk diende de Nederlandse trucker een andere weg te gebruiken. Hij koos smalle baantjes en op het kruispunt Comminestraat – Kastanjeboomstraat liep het mis.

Gekanteld

Er stond aan de overkant van de weg een andere vrachtwagen geparkeerd, waardoor de trucker niet ten volle de bocht kon nemen. Omdat hij op die manier een deel van de bocht te kort nam, ging het gevaarte overhellen om uiteindelijk helemaal te kantelen.

De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd en de brandweer kwam de beek afdammen omdat er brandstof lekte. Een geluk voor de hulpdiensten was dat de lading niet diende overgeladen te worden. Het takelbedrijf kwam met extra zwaar materieel om de vrachtwagen terug op zijn wielen te krijgen. Men maakte ook gebruik van grote luchtkussens om de schok op te vangen. Rond 20 uur stond het gevaarte opnieuw recht.

The post Vrachtwagen met oplegger belandt in gracht in Zwevegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Strandvervuiling in Middelkerke baart gemeenteraadslid Johan Töpke zorgen: “Potentieel gevaar voor strandgangers”

Met het naderende badseizoen brengt de kustgemeente Middelkerke niet alleen hoop op zon en ontspanning, maar ook een groeiende bezorgdheid over de staat van het strand. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open VLD) heeft herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de aanhoudende vervuiling langs de kustlijn aan het nieuwe casino Silt, een probleem dat ondanks beloften van het gemeentebestuur niet lijkt te worden

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.
The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »