Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen. 

Meer krantenkoppen in België

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Chinese e-truckfabrikant Windrose strijkt in België neer

De Chinese bouwer van elektrische vrachtwagens Windrose vestigt zijn Europese hoofdkantoor en eerste werkplaats in Zele. Dat geldt als het voorportaal voor de bouw van een assemblagefabriek voor e-trucks in de haven van Antwerpen, goed voor potentieel 3.000 jobs, zo schrijft ‘De Tijd’ vandaag.

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »