Vrijspraak voor brandweerman die gelinkt werd aan vier diefstallen door… vingerafdruk op sponsje

Een vingerafdruk op een dashboardsponsje had de 31-jarige T.V. uit Zwevegem in een wel heel lastig parket gebracht. Door die afdruk riskeerde de beroepsbrandweerman een celstraf aangezien dat hem linkte aan vier diefstallen.

Een onberispelijke status als beroepsbrandweerman, altijd in de weer om iemand te helpen. “Hij zou zijn laatste vijftig frank aan iemand in nood geven”, meende de advocaat van T.V. De man viel dan ook uit de lucht wanneer hij plots een dagvaarding in de bus kreeg.

Vingerafdruk

De Zwevegemnaar moest zich op 5 juni verantwoorden voor vier diefstallen uit wagens in Izegem in de nacht van 11 op 12 juli 2022. De speurders waren de man op het spoor gekomen door een vingerafdruk op een dashboardsponsje in een van de wagens. “Maar ik ben daar nooit geweest. Ik weet echt niet hoe dat kan”, benadrukte de man.

Een vergissing over zijn alibi zorgde ervoor dat er getwijfeld werd aan zijn verklaring. Plus, er was nog altijd die vingerafdruk. Er zaten ook vingerafdrukken op het handschoenenkastje en die waren niet van hem. Vreemd, want de dader moet toch ook dat handschoenenkastje hebben aangeraakt om aan het sponsje te kunnen?”, aldus zijn advocaat.

Geen motief

Ook was er geen motief aanwezig. “Gaat iemand met een enkelblessure, goeie job en blanco strafregister van Zwevegem naar Izegem gaan om daar een gps te stelen?”, haalde de raadsman van T.V. nog aan.

De rechter ging uiteindelijk mee in de pleidooi van de brandweerman en besloot hem vrij te spreken. Een last die van de man zijn schouders valt en die hem in staat stelt weer te werken aan zijn carrière. De man maakte namelijk kans op promotie, maar door de rechtszaak werd dat on hold gezet. (JDr)

The post Vrijspraak voor brandweerman die gelinkt werd aan vier diefstallen door… vingerafdruk op sponsje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »