Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.

In de nacht van 2 op 3 juni 2022 werd een jongeman bij het verlaten van een Knokse nachtclub beroofd van zijn peperdure Patek Philippe-horloge. Prijskaartje: 140.000 euro. Het slachtoffer zag nog net drie mannen wegrijden in een zwarte Citroën met Franse nummerplaat.

Diezelfde nacht werd ook een jongeman met een lichte mentale beperking in de Knokse uitgaansbuurt benaderd door een onbekende man. Het slachtoffer werd eerst omhelsd en besefte pas achteraf dat zijn Rolex Oyster ter waarde van 12.000 euro verdwenen was. Uit camerabeelden bleek dat vier verdachten na de feiten in een Citroën met Franse nummerplaat waren weggevlucht.

Luxemburgse gerecht

Het gerecht verspreidde foto’s van de daders onder politiediensten in heel Europa. Marokkaan Abderahmane L. (34) en Algerijn Samir B. (37) werden herkend bij het Luxemburgse gerecht. De twee hadden daar op 16 juli 2022 identieke feiten gepleegd. Dat leverde hen achttien maanden cel op, waarvan zes met uitstel. In augustus 2023 kwamen ze vrij.

Op 18 oktober 2023 werd L. in de boeien geslagen in Spanje. Hij verscheen als enige voor de Brugse rechtbank. Naar eigen zeggen werd hij aangestuurd door Samir B. en de Tunesiër Yacine F. (29), die nog steeds voortvluchtig zijn. “Zij maken deel uit van een internationaal georganiseerde bende. Ze namen de tijd om hun slachtoffers zorgvuldig uit te zoeken”, aldus de procureur.

De drugs- en gokverslaafde L. zou 3.000 euro gekregen hebben voor zijn hulp. Voor de diefstal van de Rolex vroeg hij met succes de vrijspraak. Ook zijn kompanen gaan hiervoor vrijuit. (AFr)

The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »