Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”

“Onze 50ste verjaardag bleek het ideale moment om eens in ons fotoarchief te duiken”, zegt Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “In ons gebouw liggen de foto’s zowat overal in het rond. We riepen de hulp in van CO7 die ons een handje kwam helpen om een overzicht te krijgen. Een gewone tentoonstelling met al dat materiaal zagen we niet zitten en daarom pakten we het anders aan, met een wandeling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen.”

Verschillende knooppunten

De wandeling begint aan het gebouw van Dranoeter vzw, de organisatie achter het festival. Uit een automaat halen de bezoekers een begeleidend pakket om hen op het juiste pad te helpen. De tocht gaat langs verschillende knooppunten waar heel wat foto’s te bekijken zijn. Onderweg helpen gelaste wegwijzers, waarop een kleine affiche is te zien, de deelnemers op het juiste spoor te blijven.

Op een van de knooppunten zijn houten tentvormen te zien, met daarop foto’s. “Deze minicamping is de locatie van de traditionele Camping Zone op Festival Dranouter”, verduidelijkt Sofie Pauwels. “Wist je dat liefst 50 procent van de bezoekers blijft kamperen op het terrein. In totaal telt Festival Dranouter drie campings. Voor elk wat wils.”

Even verder ligt knooppunt Allemaal Dranouter. “Festival Dranouter wil een open plek zijn en blijven waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Het is een plaats waar we niemand blootstellen aan kritiek, discriminatie of intimidatie. Iedereen – jong of oud, klein of groot, m/v/x, zonder of met wielen – is altijd welkom bij ons.”

Ook aan de jongste festivalfans werd gedacht. “Die kunnen onderweg naar het bekende logo van Festival Dranouter speuren: het grasmannetje”, zegt Sofie Pauwels. “Elk grasmannetje heeft een letter. Wie alle letters verzameld en ze in de juiste volgorde legt, ontdekt welk instrument je bij ons vaak op het podium ziet terugkeren.”

50 foto’s

In het Muziekcentrum Dranouter en in eetcafé ’t Folk is dan weer werk te zien van fotograaf Michael Depestele. Michael selecteerde voor zijn ‘Wall of Fame’ zijn meest indrukwekkende concertfoto’s, 50 in totaal, van 50 jaar Festival Dranouter. De foto’s zijn trouwens te koop.

De speciale foto-expo annex wandeltocht loopt van 28 juni tot en met 8 september.

The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »