PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York City over Londen terug te keren naar Middelkerke?

Dit is allemaal mogelijk. Op die manier word je reis internationaal, spannend en wonderbaarlijk. Wie één ticket koopt voor dit Zandsculpturenfestival kan ook gratis de foto’s bewonderen van Obi Carrein uit Wevelgem. Vorig jaar ging deze 21-jarige jongeman voor de PADI SHOW naar Cirque du Soleil in Milaan. Daar leerde hij de persoon kennen, die ook de jaarlijkse expo van de Zandsculpturen organiseert. Enige tijd geleden werd Obi gecontacteerd met de vraag of hij foto’s van zijn internationale reizen wilde tentoonstellen in Middelkerke. De organisator en Obi kwamen snel tot een akkoord.

“In het voorjaar verbleef ik nog drie maanden in Zuid-Afrika. Ik moest uit duizenden foto’s kiezen. Ik bezit immers maar liefst 500 gigabyte foto’s enkel van Afrika. Dat duurde wel meerdere uren vooraleer ik een goede selectie had gemaakt. Uiteindelijk koos ik voor 49 foto’s waarvan ik dan de finale selectie van 21 foto’s eruit haalde. De meeste foto’s zijn van dieren, zoals leeuwen, zebra’s, vogels… Kortom, een hele diversiteit aan dieren. Ik opteerde ook voor een aantal landschapsfoto’s. Alle foto’s werden geprint op aluminium. Het kleinste formaat is 40 x 30 cm en de grootste 135 x 90 cm.”

Obi was niet op donderdag op de officiële opening aanwezig. “Inderdaad, die dag vertrok ik voor enkele dagen naar Spanje. Neen, niet om uit te blazen, wél om een huwelijk te fotograferen en videograferen. Maar nadien zal ik wel enkele dagen bij de expo present zijn”, glimlacht hij, waarna hij even stilstond bij de zomervakantie. “Ik werk aan een website waar je mijn foto’s kan bestellen en ook een paar ringen, want ook dat maak ik. Eind juli vertrek ik ook terug voor twee weken naar Zuid-Afrika. Daar werk ik voor Laluka Safari Lodge. Ik ga iedere drie maanden voor twee weken naar daar om foto’s en video’s te maken. En in mijn vrije tijd blijf ik natuurlijk ook fotograferen voor de PADI SHOW.” (PADI)

Praktisch – Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt dit jaar plaats van vrijdag 28 juni tot en met 8 september. Info en tickets vind je opwww.zandsculpturenfestival.be. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

The post PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »