Politiezone Regio Tielt arresteert vijf verdachten van drugshandel: “Drie van hen intussen al aangehouden”

Intensief speurwerk van de recherche van de politiezone Regio Tielt zorgde voor de arrestatie van vijf verdachten. Allen zijn ze tussen 23 en 26 jaar oud.

De vijf worden verdacht van actief smokkelen van cannabis naar België, met als doel de verkoop in West-Vlaanderen. “De doorbraak kwam na de interceptie van het voertuig van een van de verdachten op 20 juni waarbij de bestuurder, een mogelijke dealer, zelf onder invloed van cannabis was”, vertelt de politie Regio Tielt.

Huiszoekingen

In dit onderzoek werden huiszoekingen bij verschillende personen uitgevoerd en dit zowel in Ardooie, Ingelmunster als Roeselare. “Tijdens de huiszoekingen werd er meer dan 8 kilogram cannabis, meer dan 40.000 euro, goud, juwelen en luxeartikelen in beslag genomen. Ook de voertuigen, die gebruikt werden om deze criminele activiteiten te faciliteren, werden door de politie in beslag genomen en maken deel uit van het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter in Brugge”, klinkt het verder.

Het gerechtelijk onderzoek is nog volledig lopende. “De vijf verdachten werden verhoord en voor de onderzoeksrechter in Brugge geleid, wat resulteerde in aanhouding van drie van hen. Twee van de drie verdachten verschenen voor de raadkamer en hun aanhouding werd bevestigd. Een derde verschijnt vrijdag voor de raadkamer”, aldus nog de politie Regio Tielt.

The post Politiezone Regio Tielt arresteert vijf verdachten van drugshandel: “Drie van hen intussen al aangehouden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »