WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.

Horizon verwelkomt graag iedereen die in de buurt van Zeebrugge woont en van de zee houdt. Bart Roman, organisator van WECANDANCE omschrijft deze happening als een ‘uniek strandevenement’ op het lokale festivalterrein in Zeebrugge: “Kom van de zee genieten en dansen op het strand met een zomerse lineup, heerlijk festival-eten en verfrissende drankjes aan de bar! Horizon belooft de perfecte sfeer om samen te komen op het strand deze zomer.

Gratis voor buurtbewoners en cabinehouders

Buurtbewoners ontvangen per post of e-mail een uitnodiging voor Horizon voor twee personen. Deze uitnodiging kan worden ingewisseld vanaf 5 juli bij de Horizon ticketshop. Er is een beperkt aantal uitnodigingen beschikbaar voor buurtbewoners om gratis toegang te krijgen tot het evenement, net zoals bij de Buurt BBQ van WECANDANCE in voorgaande jaren.

“Horizon biedt niet alleen een betoverende zomeravond op 8 augustus, van 16 tot 22 uur, maar ondersteunt ook twee waardevolle initiatieven die plaatsvinden voorafgaand aan het hoofdevenement”, stelt Bart Roman. In de voormiddag organiseert Rotary Knokke-Oostkust de andersvalidendag op het strand, waar mensen met een beperking een speciale dag kunnen beleven aan zee op hun maat.

Tegelijkertijd vindt het ‘Terug naar zee’ project plaats, waarbij we oudere mensen die niet gemakkelijk tot aan de zee kunnen komen, in alle comfort naar de kust brengen zodat zij zonder zorgen van de zee kunnen genieten.

Inclusief

Tijdens Horizon krijgen ticketkopers, buurtbewoners en strandcabinehouders een exclusieve toegang tot het festivalterrein van WECANDANCE en Bomboclat. “Het belooft een inclusieve festivalervaring te worden voor iedereen, met aangepaste faciliteiten en activiteiten op maat om aan hun behoeften te voldoen. Zo is Horizon, samen met de andersvalidendag en het project ‘Terug naar Zee’ een initiatief voor iedereen, maar ook mét iedereen”, aldus Bart Roman.

Tickets zijn vanaf 7 juli te verkrijgen via www.horizonzeebrugge.be

The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »