Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.

Op 26 juni vorig jaar controleerde de politie de wagen van Alain L. in Roeselare. De agenten vonden een loodjesgeweer, 15 gram heroïne, bijna 14 gram flakka en 450 euro cash geld werd aangetroffen. Flakka is een extreem verslavende designerdrug die gebruikers tot waanzin kan drijven. Sommigen wandelen ook krampachtig, waardoor het de ‘zombiedrug’ wordt genoemd.

Wilde achtervolgingen

Door zijn rijstijl kwam de zestiger op 4 augustus in Kortemark opnieuw in het vizier van de politie. Om aan een speekseltest te ontsnappen, drukte L. het gaspedaal in en kwam het tot een wilde achtervolging tot in Lichtervelde. Daarbij werden snelheden tot 140 kilometer per uur gehaald in een zone 70. Dit keer was de buit groter: 360 gram flakka.

Op 3 november onttrok Alain L., die toen een enkelband droeg, zich opnieuw aan een verkeerscontrole en alwéér kwam het tot een achtervolging waarbij hij over het fietspad scheurde en zelfs een combi ramde. Uiteindelijk reed hij zich vast in de modder. In zijn wagen lagen 66 gram flakka en zes gram heroïne.

“Soort weldoener”

L. stond terecht voor zowel gebruik als handel. “De beklaagde begon al op zijn zesde drug te gebruiken”, verduidelijkte de procureur. “En hij liep sinds 1995 liefst 29 veroordelingen op voor drugs.” Volgens de procureur minimaliseert L. zijn handel. “Naar eigen zeggen geeft hij soms iets gratis weg, zodat anderen hun lichaam niet moeten verkopen. Hij ziet zichzelf als een soort weldoener”, klonk het met een sneer.

Het openbaar ministerie vroeg zes jaar cel, maar de verdediging vroeg de Brugse rechtbank om perspectief te bieden. “Hij is absoluut geen heilig boontje, maar hij probeert wel degelijk aan zijn verslaving te werken”, pleitte advocaat Gregory Everaert. L. zelf beaamde dit. “Ik ga door een hel als ik besef hoe verslaafd ik ben”, stelde hij. (AFr)

The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »