Vlaamse scholieren aan de top op vlak van financiële geletterdheid, maar koppositie staat onder druk

Vlaamse 15-jarigen staan internationaal aan de top op vlak van financiële geletterdheid, zo blijkt uit Pisa-onderzoek bij scholieren uit 20 landen. Maar die koppositie is in de voorbij 10 jaar wel onder druk komen te staan: de Vlaamse scores dalen, terwijl die van andere landen stabiel blijven. 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor veroordeelden moord op Serge Berten uit Menen: “Ze handelden op gruwelijke wijze”

Het federaal parket heeft opsporingsberichten verspreid voor vijf Guatemalteekse ex-ministers en voormalige leden van de legerleiding die door het hof van assisen in Leuven veroordeeld werden tot levenslange opsluiting. Het assisenhof had hen schuldig verklaard aan negentien feiten van misdaden tegen de menselijkheid op vier Vlaamse missionarissen van Scheut, waaronder de gedwongen verdwijning van Serge Berten uit Menen.
The

Lees meer »

Honderden kajakkers, voornamelijk schoolkinderen, in moeilijkheden op de Lesse

Honderden kajakkers, voornamelijk schoolkinderen, zijn donderdag in grote problemen gekomen bij het afvaren van de Lesse. De waterstand is er te hoog. Dat is vernomen van de exploitant van de bootjes en de burgemeester van Dinant, Thierry Bodlet. Volgens Sudinfo werden twee kinderen naar het ziekenhuis gebracht en raakten een tiental kinderen onderkoeld.

Lees meer »

Een ware overrompeling: twee maanden geleden al 350.000 (!) ticketaanvragen voor eerste échte test van Kompany

Duel om van te smullen in de Bundesliga. Recordkampioen Bayern München ontvangt zaterdagavond uittredend kampioen Bayer Leverkusen. Vele ogen zijn daarbij gericht op Vincent Kompany, die na een uitstekende start voor een eerste échte krachtmeting staat. De Duitse media zitten er kort op, en ook de fans zijn enthousiast: twee maanden geleden waren er al 350.000 ticketaanvragen. Ook bij HLN

Lees meer »

Anderlecht draait mee bovenin, Union valt voorlopig uit top 24: ontdek hier alle uitslagen en het EL-klassement na de eerste speeldag

Wisselend succes voor de Belgische clubs op de eerste speeldag van de Europa League. Anderlecht begon met een zege tegen Ferencvaros uitstekend aan zijn campagne, een moedig Union moest het onderspit delven tegen Fenerbahce. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht, net als het voorlopige klassement.

Lees meer »

Theatergroep ‘Alise on Stage’ verhuist eenmalig naar zaal De Link in Rumbeke: “Omwille van de gemeenteraadsverkiezingen”

Toneelvereniging ‘Alise on stage’ speelt in het weekend van 11, 12 en 13 oktober ‘Alleen Maar Yes, Yes, Yes!!!’ in zaal De Link in de Meensesteenweg 412 in Rumbeke en niet in zaal OCAR zoals de voorgaande jaren.
The post Theatergroep ‘Alise on Stage’ verhuist eenmalig naar zaal De Link in Rumbeke: “Omwille van de gemeenteraadsverkiezingen” appeared first on

Lees meer »

Vader (62) geeft autistische zoon (14) rammeling op straat: “Niemand moet zich moeien met mijn opvoeding”

Een 62-jarige vader uit Lo-Reninge riskeert zes maanden effectieve celstraf omdat hij zijn 14-jarige autistische zoon een stevige rammeling gaf op straat. Hij trok zijn zoon uit de auto en volgens een getuige gaf hij de jongen verschillende klappen. Die liep daarbij een gebroken pink op. “Niemand moet zich moeien met de opvoeding van mijn zoon”, verklaarde J.R. nadien.

Lees meer »