‘We hebben jarenlang sociale relaties nódig om te kunnen overleven’: deze 5 topverhalen mag u vandaag niet missen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »