Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.

Liefst 144 keer ging Nadine W. tafelen, maar telkens liet ze de rekening onbetaald achter. De zwerfster sloeg meestal toe aan de kust, maar ook in Gent, Brugge en Kortrijk liet ze obers met lege handen achter. Om grote sommen ging het nooit, want W. hield het veelal op een croque monsieur of een kop koffie.

In juli 2019 belandde de ‘schrik van de kusthoreca’ achter de tralies. Ze stapelde liefst acht jaar celstraf op, maar in beroep werd dit stevig herleid. Uiteindelijk bracht ze 2,5 jaar achter tralies door. Eind 2021 werd ze gedwongen opgenomen in de psychiatrie. Later keerde ze terug naar de gevangenis, maar in maart dit jaar kwam ze vrij.

Intentie tot betalen

Tóch herviel W. snel in haar oude gewoontes toen ze op 14 april een ei en twee koffies bestelde in restaurant Benny in Oostende. Twee dagen later verorberde ze een spaghetti in Mister Spaghetti in Oostende. De rekeningen van respectievelijk 17 en 32 euro bleven onbetaald achter. “Als mevrouw dezelfde weg blijft bewandelen, zal ze hetzelfde meemaken”, waarschuwde procureur Lode Vandaele.

“In tegenstelling tot vroeger had ze deze keer wél de intentie om te betalen”, pleitte advocaat Peter Gonnissen. “Ze ontving haar leefgeld op een nieuwe bankkaart, maar daarvan kende ze de code niet uit het hoofd. Een contactloze betaling was niet mogelijk. We vragen mildheid.”

Volgens haar bewindvoerder Stijn Timmerman is W. niet gebaat met een celstraf. “Ze kampt met ernstige psychische problemen en heeft ondersteuning nodig. Ze beschikt alleszins over voldoende financiële middelen om die rekeningen te betalen.”

De rechter kende evenwel geen genade. “Voor mevrouw is het een natuurlijke evidentie om dergelijke feiten te plegen, wat wijst op een immorele ingesteldheid. Ze heeft niets geleerd uit het verleden,” besloot hij. (AFr)

The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »