Vijf jaar cel voor materiaaldief die toesloeg in Torhout, Tielt en Brugge

Naar eigen zeggen bracht hij al twintig jaar achter tralies door, maar nu krijgt Mohamed R. opnieuw vijf jaar cel voor een hele resem materiaaldiefstallen uit bestelwagens.

De 51-jarige Algerijn brak telkens het achterportier open en maakte zo grote hoeveelheden duur werkmateriaal buit. Bij een van de feiten had de buit een totale waarde van liefst 40.000 euro. Tussen juni 2022 en september 2023 sloeg R. toe in onder meer Torhout, Tielt, Brugge, Zwijndrecht, Malle, Zemst, Willebroek en Kruibeke.

Op 18 september 2023 werd de grijze Citroën van R. in Sint-Niklaas aan een verkeerscontrole onderworpen. De Algerijn drukte het gaspedaal in, maar kon na een achtervolging ingerekend worden. In het voertuig met valse nummerplaten lagen handschoenen, een schroevendraaier en een kniptang.

Gokverslaving

Naar eigen zeggen pleegde R. diefstallen om zijn gokverslaving te financieren. “Ik heb in totaal al twintig jaar in de cel gezeten”, verklaarde hij. De procureur noemde zijn strafregister ‘hallucinant’. Onder diverse aliassen stapelde R. de afgelopen 25 jaar al talrijke zware veroordelingen op. Zo kreeg hij in 2002 in Brussel negen jaar cel voor diefstal en gijzeling.

Volgens de verdediging verloor R. na zijn eerste veroordeling zijn erkenning als politiek vluchteling. “Daardoor kan hij geen legale inkomsten verwerven”, pleitte meester Laura Van Renterghem. “Maar mocht hij kunnen werken, zou hij dit doen.”

De advocate stelde een werkstraf voor, maar de rechtbank ging daar donderdag niet op in. (AFr)

The post Vijf jaar cel voor materiaaldief die toesloeg in Torhout, Tielt en Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »