Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.

Zo’n 20 jaar geleden was het nog een slagerij, maar nu staat er frituur-eethuis Den Heirweg te lezen op de gevel. “Ikzelf ben afgestudeerd als bejaardenhelpster, maar samen met mijn ex-partner heb ik het café hier naast de frituur overgenomen. Dat hebben we eerst wat opgefrist. Daarna zijn we pas begonnen met de frituur”, vertelt Kelly. “Nu baat ik de frituur fulltime uit, samen met mijn nieuwe partner Jurgen, terwijl mijn ouders zich over het café ontfermen. De meeste vaste klanten leggen hun bestelling op de toog en gaan ondertussen een pintje drinken hiernaast”, lacht ze.

Streng op het vet

Kelly heeft altijd al in de Heirweg gewoond, een klein gehuchtje tussen Anzegem en Vichte. Jurgen was cafébaas in Wielsbeke, waar ze elkaar 12 jaar geleden ook leerden kennen. “Het werd praktisch gezien moeilijk voor ons om het café van Jurgen te combineren met de frituur. Hij ging slapen wanneer ik opstond, dat was op den duur echt niet meer te doen. Toen hebben we besloten om samen de frituur uit te baten”, klinkt het.

“Wij willen echt inzetten op hygiëne. Alles wordt hier dagelijks schoongemaakt. We zijn ook streng op ons vet. We verversen het heel vaak. Daar krijgen we positieve commentaar over. Vorige week was er bijvoorbeeld een opa die met zijn kleinkinderen kwam eten en verbaasd was dat het hier totaal niet naar een frituur ruikt”, vertelt Jurgen.

Verse gerechten

“We maken alle gerechten zelf, zoals ons stoofvlees en onze balletjes in tomatensaus. Wij werken ook met weeksuggesties. Elke woensdagochtend plaatsen we de suggestie van de week op onze Facebookpagina. Elke week is dat een ander, zelfgemaakt gerecht, van een vispannetje tot vogelnestjes”, vult Kelly aan.

“We zetten in op beleving met ons gezellige interieur”

Kelly en Jurgen staan ook bekend om hun Heirwegse burgers. “We proberen zoveel mogelijk te variëren in ons aanbod, zodat het voor de klanten geen doorsnee frituur is. Onze burgers maken we met verse broodjes en groentjes. We proberen zo innovatief mogelijk te zijn. We hebben bijvoorbeeld onlangs twee nieuwe burgers naar Amerikaanse stijl toegevoegd aan het menu. We gaan ook een cursus over burgers volgen om nieuwe dingen bij te leren. We bezoeken ook regelmatig beurzen”, legt Jurgen uit.

“Ook onze slaatjes zijn populair bij de klanten. In plaats dat we ze op voorhand klaarmaken en in doosjes steken, maken we ze het moment dat de klant ze bestelt. Op die manier garanderen we dat alles zo vers mogelijk is. Elke zondag geven we ook altijd een hapje aan de klanten, zoals een sushirolletje of peperkoek met camembert.”

Tapasplankjes

Naast lekkere frietjes, burgers en slaatjes kan je ook tapasplankjes krijgen bij frituur-eethuis Den Heirweg. “Sinds de coronapandemie is de traiteurdienst erbij gekomen. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Tijdens de lockdown wilden we niet alles volledig afsluiten. Toen hebben we besloten om tapasplankjes te verkopen die opgehaald konden worden. We merkten dat die heel erg in trek waren en hebben dan een website gemaakt. Dat boomde echt, dus zijn we het ook blijven doen na de lockdown. Nu verkopen we elk weekend veel plankjes voor feestjes en zelfs in de week zijn er klanten die er bestellen”, vertelt Kelly.

Gezellige sfeer

“Wij zetten echt in op de beleving van de klanten. We verzorgen ons interieur met gezellige tafeltjes en versieren ze met verse bloemetjes en zorgen voor een aangename sfeer. Sinds corona is alles heel duur geworden. Mensen die vroeger op restaurant gingen, komen nu naar hier een hapje eten. Bij ons is alles lekker vers en betaalbaar. Het is niet enkel een frituur, maar een gezellige en verzorgde plaats waar de klanten op het gemak kunnen genieten van lekker eten”, aldus Jurgen.

“Wij zouden het natuurlijk heel leuk vinden mocht onze zoon Aeres de frituur overnemen, maar dat moet hij voor zichzelf beslissen. We zien wel dat hij graag meehelpt in de frituur, maar hij zou later het liefst fotograaf worden. We zullen zien wat de toekomst brengt”, lachen Jurgen en Kelly.

The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »