Geen assisen voor Nederlanders die Hakim (53) in het water gooiden tijdens Gentse Feesten, wel een strafproces

De Nederlanders die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van Hakim Mutyaba (53) tijdens de Gentse Feesten van 2022, moeten naar de correctionele rechtbank. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent donderdag beslist. De familie wou een assisenproces.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen smartphones en immense beveiliging: dochter van Michael Schumacher trouwt op Mallorca, maar was F1-legende zelf aanwezig?

De smartphones werden ingeleverd en de beveiliging was alomtegenwoordig. Op hun immens landgoed op Mallorca is Gina Schumacher (28), dochter van Michael Schumacher (55), afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. Een driedaagse volledig paparazzi-proof. En dus blijft misschien wel de belangrijkste vraag onbeantwoord: maakte ook het Formule 1-icoon het gebeuren mee?

Lees meer »

RTBF biedt excuses aan na klachten over transfobie in tv-programma

De Franstalige openbare omroep heeft woensdag excuses aangeboden over een passage in het programma ‘Grand cactus’, dat vorige donderdag werd uitgezonden. Mediaregulator CSA ontving een groot aantal klachten over het “transfobe karakter” en “de stigmatiserende woorden” van de bewuste passage, liet het orgaan maandag weten. Twee dagen later laat de RTBF weten dat de omroep “zijn oprechte spijt” betuigt “aan

Lees meer »

Het gemeenterapport van Avelgem: Mooie realisaties met Huis aan de Schelde en containerpark

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Avelgem: Mooie realisaties met

Lees meer »

Medewerker van Efteling gewond na val van attractie

Een medewerker van het Nederlandse attractiepark Efteling is gewond geraakt na vanop hoogte van een attractie te zijn gevallen. Volgens de veiligheidsregio was de medewerker bezig met onderhoudswerkzaamheden op de Fabula, een bioscoop aan de Pardoes Promenade in het park.

Lees meer »

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer: Jacques De Groote (97) overleden

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer. Jacques De Groote is op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was zonder twijfel een uithangbord voor de gemeente. Zijn laatste bezoek aan zijn geboorteplaats zal iedereen het meest bijblijven. “Houthulst betekende alles voor hem”, reageert zijn dochter Julie, die samen met hem een tijdje in het inmiddels verwoeste kasteel De Groote woonde.<br

Lees meer »

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »