“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.

Racing Club Roeselare werd in 1983 opgericht. Ze hadden eerst nog een tijdje de uitvalsbasis aan de Expohallen, maar toen de voetbalaccommodatie daar uitbreidde weken ze uit naar de Kleine Kalkenstraat. Sinds 2019 hebben ze een gloednieuw racecircuit in gebruik genomen langs de Kachtemsestraat. “In België heb je naast het onze nog twee permanente circuits: in Genk en Luik. Wij zitten hier natuurlijk gebeiteld met zo’n accommodatie”, zeggen voorzitter Remo Wyffels, ondervoorzitter Nico Halewyn en penningmeester Nico Vandewynckel.

16 nationaliteiten

Want naast het circuit is er ook een tribune en een clublokaal waar de 120 leden terecht kunnen. “Die leden komen natuurlijk niet enkel uit Roeselare alleen. Iedereen beschikt over een badge, als ze willen komen trainen kan dat probleemloos.”

“Elke piloot heeft ook een mecanicien”

Racing Club Roeselare organiseert veel wedstrijden en eind augustus komt het EK naar de Rodenbachstad. “Maar dit weekend, dus op 29 en 30 juni, organiseren we een warm-up. Iedereen die deelneemt aan het EK kan dus komen kennismaken met ons circuit. Niet alle deelnemers maken daar gebruik van. 138 piloten zijn al ingeschreven voor het EK, zowat de helft komt dit weekend al eens testen. Met 16 nationaliteiten een erg internationaal gezelschap. Ze komen op donderdag al aan, zaterdag en zondag telkens vanaf 9 uur is er de wedstrijd. Het gaat in dit geval om elektrisch aangedreven wagentjes die uitkomen in drie categorieën. In de open klasse halen ze op de rechte stukken wel tot 100 kilometer per uur.”

Er is natuurlijk het racen zelf, waarvoor je veel moet trainen en waarvoor je over wat feeling moet beschikken. “Maar bijna iedere piloot heeft ook een mecanicien bij. Die helpt bij het afstellen van de wagen. Het is zowat Formule I in het klein, want het zit hem in de details.”

Dit weekend wordt het alvast ‘full house’ in de Kachtemsestraat 352. “En in het weekend van 23 tot en met 25 augustus zal dat niet anders zijn. Iedereen die eens wil kennismaken met onze sport is zeker welkom!”

The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »