Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.

De brand ontstond rond 11.50 uur achteraan een woning in de Aartrijkestraat, even voorbij de Oude Gentweg. Wat er precies gebeurde is onduidelijk. In ieder geval zagen verschillende passanten plots een zware rookpluim opstijgen van achter een woning. Ze vertrouwden het zaakje niet en gingen kijken. Daar zagen ze dat het om een uitslaande brand ging en hoe een man zelf tevergeefs probeerde alles te blussen. De hulpdiensten werden verwittigd. Naast de brandweer en politie kwamen ook de MUG en een ambulance ter plaatse om de man te verzorgen. Bij het aanrijden van de hulpdiensten was een stevige rookpluim van ver te zien.

Brandwonde

“De man liep een brandwonde en een rookvergiftiging op en werd meegenomen naar het ziekenhuis”, vertelt brandweermajoor Filip Vlaeminck. “De brandweer van Torhout was snel ter plaatse, want hun kazerne ligt verderop in dezelfde straat. Het bleek te gaan om een veranda die in lichterlaaie stond en een verbinding vormt tussen het huis en een achterbouw. De veranda brandde volledig uit en ook de achterbouw liep schade op, maar het huis kon gevrijwaard worden. Het dak van de veranda bestaat uit kunststof golfplaten, maar die zijn versterkt met asbesthoudend materiaal. Daarom moesten we de nodige adembescherming voorzien en het gebouw niet betreden.”

Voor de omgeving is evenwel geen asbestgevaar. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Door de interventie was de Aartrijkestraat volledig versperd. (JH)

The post Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »