Vlaams leerlingen behalen onderscheiding op Grote Verkeerstoets

De Vlaamse jeugd scoort bijzonder goed op kennis van verkeer en mobiliteit. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Verkeerstoets georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), die werden bekendgemaakt. Volgens de VSV behalen ze een “onderscheiding”. 

Meer krantenkoppen in België

KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder nieuwe padelvelden ligt waterbuffer van 680.000 liter”

Op het sportpark in Rumbeke werd vrijdagavond het project ‘Sporten op Water’ officieel geopend. Voetbalclub KSV Rumbeke en vzw Rista sloegen de handen in elkaar om op de site een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub en een padelhal voor tennis-en padelclub Rumbeke te realiseren.
The post KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder

Lees meer »

Liveblog – “Bijna 500.000 Libanezen op de vlucht”, Israël zet aanvallen op Hezbollah voort

Volgens de Libanese minister van Buitenlandse Zaken zijn nu al bijna een half miljoen mensen op de vlucht. Vanuit het zuiden van Libanon vertrekken tienduizenden mensen naar het noorden, uit vrees voor Israëlische luchtaanvallen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt intussen dat de luchtaanvallen tegen Hezbollah blijven voortgaan. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde. Urbain woonde tot zijn
The post Urbain Blanckaert

Lees meer »

Tele-Onthaal krijgt opvallend meer oproepen binnen sinds overlijden Aron Wade: vijf keer meer gesprekken over euthanasie

Tele-Onthaal heeft sinds het overlijden van acteur Aron Wade (54) afgelopen maandag opvallend meer oproepen binnengekregen. Volgens woordvoerster Jennifer Pots gaat het om een stijging van ongeveer 12 procent. Ook het thema euthanasie komt nu veel vaker aan bod in de gesprekken. “De meerderheid van de oproepers heeft een heel zware rugzak”, zegt Pots.

Lees meer »

KIJK. Politie moet aantal drugstesten in het verkeer terugschroeven door stockbreuk: “Justitie koopt er te weinig”

Verschillende politiezones in ons land kampen met een tekort aan speekselanalyses om te testen of bestuurders drugs hebben genomen. Ze krijgen die testen van de FOD Justitie, maar die heeft er blijkbaar te weinig aangekocht. De politiezones moeten daardoor aankloppen bij naburige zones, of het aantal testen in het verkeer terugschroeven. Vandaag nog heeft een bestuurder onder invloed van drugs

Lees meer »

Canadese premier Trudeau overleeft vertrouwensstemming in parlement

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft een motie van wantrouwen van de Conservatieve Partij in het parlement overleefd. Onder meer parlementsleden van de sociaaldemocratische NDP en het Bloc québécois stemden tegen de motie. De conservatieven kondigden al aan een tweede motie te zullen indienen, waarover volgende week gestemd wordt.

Lees meer »

Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw Damse afdeling: “We willen een brede, progressieve beweging zijn”

Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw een Damse afdeling. “We willen Damme versterken door in te zetten op sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid en een toegankelijke politiek”, zegt voorzitter Stijn Kempinck, die nu nog met medekandidaat Melissa Jacobs op de CD&V Plus-lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.
The post Na dertig jaar hebben de socialisten opnieuw Damse afdeling: “We willen een

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Poperinge maakt zich op voor locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’: “Bewoners kijken ernaar uit”

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat in Poperinge. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers. De kaartenverkoop loopt zeer goed.
The post Poperinge maakt zich op voor locatietheater ‘Het leek een

Lees meer »

Hezbollah bevestigt dood van hoofd van drone-eenheid – Atoomagentschap VN: Iran lijkt bereid nucleaire onderhandelingen te hervatten

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »