The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.

The Green Bowl is van maandag tot en met vrijdag open van 11.30 tot 18 uur en op woensdag al vanaf 10 uur. Plus: op zaterdag van 10 tot 14 uur. Op zaterdagnamiddag en zondag is de zaak gesloten.

Hotel in Achouffe

The Green Bowl biedt gezonde maaltijden voor thuis of onderweg. Je kunt uit een breed scala aan groenten, vlees, vis en toppings je favoriete bowl samenstellen. Vers en gezond staan voorop. Er zijn ook enkele vaste bowls verkrijgbaar, zoals de Green Veggie Bowl, de Meat Lovers Bowl, de Sweet Chicken Bowl en de Hot Salmon Bowl. Voor elk wat wils.

De zaakvoerders zijn Anja Deprez (52), haar man Ivo Jacobs (55) en hun jongste dochter Alana (26). Ze wonen sinds eind vorig jaar in de Veldstraat in Torhout. Anja is oorspronkelijk uit Izegem afkomstig, Ivo uit de Kempen.

“Eerst hebben we vier jaar op zelfstandige basis de cafetaria van de sporthal in Bouwel nabij Grobbendonk gerund”, duikt Anja in het verleden. “Daarna zijn we naar het dorpje Achouffe in de provincie Luxemburg getrokken en hebben er 18 jaar met succes ons hotel L’Espine opengehouden, met inbegrip van de gastronomische keuken met mijn man aan het fornuis. We stonden er dag en nacht voor onze klanten klaar, soms met maar een paar sluitingsdagen per maand. Dat begon door te wegen en vorig jaar hebben we het hotel verkocht en zijn naar Torhout komen wonen. Onze oudste dochter Alyssa (28) is ginder gebleven. Ze is er nu de hoofdverantwoordelijke van het VVV-kantoor in Houffalize.”

Vanaf nul opgebouwd

Aanvankelijk dachten Anja en Ivo aan een sabbatjaar, maar hun ondernemerszin besliste daar anders over. Ze ontdekten het leegstaande pand op de hoek van de Markt met de Zuidstraat en zochten naar een voor Torhout nieuw concept. Zo werd The Green Bowl geboren. Ze hebben het geheel vanaf nul opgebouwd.

“We willen de mensen aanzetten tot gezonde maaltijden”, zegt Ivo. “We bakken niets in frietvet. Bovendien zijn de meeste van onze ingrediënten gluten- en lactosevrij. We hopen dat ons concept zal aanslaan. Bij The Green Bowl langslopen, staat gelijk aan vers, gezond en gemakkelijk.” (JS)

The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »