Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.

Het seizoen 2023 van Dimi Van Pamel – voor jonge renners moet het tweede jaars bij de junioren het allermooiste uit de carrière zijn – werd door een ongeval op training abrupt afgebroken. In juni knalde hij achteraan op een bestelwagen. In het ziekenhuis had hij 66 hechtingen in aangezicht en hals nodig. Bij de klap liep hij ook barstjes in z’n nekwervels op.

“Zaterdag in Zerkegem had ik weer pech”, zucht de eerstejaarsbelofte. “Mijn linkerelleboog werd gehecht, want daar was een gat in waar je een pink kon insteken. Ik heb ook schaafwonden op beide ellebogen en op mijn knie. Mijn knie is zwaar verstuikt. Dit is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen. Je moet er veel voor doen, maar ik krijg er al enkele jaren niets voor terug. Ik overweeg om er definitief mee te kappen. Het wordt te veel.”

“Knieproblemen, dat ongeval, nu weer een val… het is altijd iets geweest de voorbije jaren”

“Sinds mijn tweede jaar bij de nieuwelingen is het eigenlijk altijd iets geweest”, gaat de pion van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen verder. “Problemen met mijn knie, vorig jaar dat accident, nu weer een val die me opnieuw minstens een week van de fiets zal houden…”

Mentaal wordt dat lastig. Van Pamel probeerde het de voorbije maanden ook enkele keren bij de nevenbonden. “Daar ging het goed, maar bij de start van het seizoen is gebleken dat ik te weinig had getraind. Na dat accident van vorig jaar pakte mijn trainer het heel voorzichtig aan. Eigenlijk iets te voorzichtig. Bij het optrekken na een bocht moet je mee in het gelid. Maar dat voelt precies alsof ik al 100 kilometer in de benen heb.”

Vandaar dat Van Pamel ernstig overweegt te stoppen. “Maar de strandracen ga ik blijven doen. Daarin heb ik me vorige winter echt geamuseerd.” (HF)

The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »