Elvir S. (33) toont tijdens reconstructie hoe hij Marleen (64) vermoordde in zijn woning

Woensdagmiddag vond in Oostende de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit intussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie woensdag moet duidelijkheid brengen over de omstandigheden waarin de vrouw om het leven werd gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »