Crowdfunding voor vrijgelaten WikiLeaks-oprichter Julian Assange levert al bijna half miljoen op

Aanhangers van Julian Assange (52) hebben via crowdfunding tonnen geld opgehaald voor de vrijgelaten WikiLeaks-oprichter. Ze willen het bedrag onder meer gebruiken om de Australische regering terug te betalen voor de chartervlucht waarmee Assange is vervoerd. Op dit moment is omgerekend al bijna een half miljoen euro verzameld. 

Meer krantenkoppen in België

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge

Bij een zwaar verkeersongeval is dinsdagnamiddag in Brugge een 35-jarige motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Bruggeling kwam frontaal in botsing met een andere motorrijder.
The post 35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.
The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Europese afgang dreigt voor Didier Reynders: MR-politicus pas derde in eerste ronde voor topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er

Lees meer »