Woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik viert 100ste verjaardag van bewoonster Elza

In woonzorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat in Wervik vierde Elza Gallin haar honderdste verjaardag. Ze woonde destijds in de Tramstraat en was gehuwd met duivenmelker Henri Braem. Hij overleed in november 2018.

Elza werd geboren in Wervik. Ze was de jongste van drie dochters. Haar twee zussen zijn overleden. Vader Alfonse was arbeider en werkte in een fabriek. Hij werd 90 jaar. Haar moeder Céline werkte in de fabriek Cousin Frères in Wervicq-Sud.

Elza ging tot haar veertiende naar school in Wervik. Daarna ging ze zoals zoveel grensarbeiders destijds aan de slag bij Cousin Frères. Nadien werkte ze in een fabriekje waar ze bureaus maakten. Daarna was Elza nog zeven jaar bejaardenhelpster in de thuiszorg. Omwille van aanhoudende rugklachten ging Elza vervroegd met pensioen gaan. Ze was toen 52 jaar oud.

Elza is de moeder van zoon Ghislain Salaets (73), een van de boegbeelden van atletiekclub FLAC Wervik. Na enkele jaren alleen te zijn, leerde ze Henri kennen waarmee ze in het huwelijk trad. Elza heeft ook nog een kleinzoon Bart.

Sneukelen

Wanneer Elza met pensioen was, ging ze graag op reis met vriendinnen. Met haar man Henri is ze nooit weggeweest omwille van de duivenvluchten. Elza is er graag bij. Ze gaat heel graag wandelen en op uitstap. Je kan Elza ook altijd plezieren als het is om te ‘sneukelen’.

In aanwezigheid van haar familie werd ze gehuldigd door het stadsbestuur en het Woon- en Zorgbedrijf Wervik en tekende zelf het Gulden Boek van de stad.

The post Woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik viert 100ste verjaardag van bewoonster Elza is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

“In de 94ste minuut neem je geen risico. ‘Makes no sense’”: De Bruyne benadrukt belang kwalificatie (en heeft nog andere reden tot feest)

“De kwalificatie is het belangrijkste.” Ondanks het missen van de groepswinst – en de fluitende fans in Stuttgart – wilde Kevin De Bruyne niet van negativiteit weten. “Als we vol voor de goal gaan en we verliezen, wat dan?” Veel gevierd werd er volgens De Bruyne niet in de kleedkamer van de Rode Duivels, al had de aanvoerder wel een

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »