Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.

De bestaande busstroken zullen onthard worden en er komen twee zitbanken en twee bomen, omzoomd door een haag. De werken starten half augustus en zullen twee tot drie weken duren. De bomen kunnen buiten het plantseizoen aangeplant worden omdat er tijdens de kweek een speciale techniek gebruikt werd.

“Nog op vlak van ontharding zorgen we voor extra groen ter hoogte van het rondpunt aan de monding van de Oude Pittemstraat”, legt bevoegd schepen Vincent Byttebier (CD&V) uit. “Daar maken de klinkers plaats voor een plantvak van zo’n 30 vierkante meter met vaste planten en een boompje. Tot slot gaan we ook voor ontharding op de hoek van Kanegem-dorp en de Neringenstraat. Daar breken we een strook van 100 vierkante meter op en komt er een nieuwe groene border. De bestaande bomen behouden we en er verdwijnen geen parkeerplaatsen.” (SV)

The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »