Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.

Rainier Verhoest (55) en Saskia Aneca (51) uit Mariakerke leerden destijds in Oostende op jonge leeftijd het tafeltennis kennen. “Dat was in onze eerste periode in 1983, herinnert Rainier zich als secretaris van TTC Drive in Oostende. “Ik was 14, Saskia 11. Later gingen wij elk onze eigen weg. We hadden beiden een relatie en Saskia is in de jaren negentig uit Oostende weggetrokken.”

Promoveren

In 2001 liep het paar elkaar opnieuw tegen het lijf. Zij het toevallig. “Saskia stapte binnen in de apotheek waar ik werk. We maakten een eerste afspraak en woonden nadien voor een korte periode in Marke. Ikzelf bleef in TTC Drive actief.” Saskia speelde in de club in Lauwe en keerde omstreeks 2005 ook naar Oostende terug. “Ik ben nooit met tafeltennis gestopt”, vertelt ze. “Slechts een jaar moest ik de competitie staken door een schouderoperatie. Alle andere jaren ben ik blijven spelen. Nu is dat de B-ploeg van TTC Drive in tweede provinciale. Komend seizoen is onze ambitie toch om naar eerste te promoveren.”

“We hebben elkaar getroffen, we verliezen beiden niet graag”

Rainier, een farmaceutisch technisch assistent, speelt in de C-ploeg van TTC Drive. Ook hij wil graag kampioen spelen om weer naar tweede provinciale te stijgen. “Beiden verschillen we slechts één klassement, al is Saskia wel sterker”, vindt hij. “Zij was lang een C0-speelster en heeft de jarenlange ervaring van in nationale te spelen. Ik was het hoogst in eerste provinciale actief en dat was om te depanneren. Tweede provinciale is eerder mijn eindstation.”

Het is zeldzaam dat partners aan tafeltennis doen. Zowel in het algemeen als bij TTC Drive. “Als we onze ervaring samenleggen, komen we aan 82 jaar”, rekent Rainier. “We spelen samen dubbel in het clubkampioenschap, en in het provinciaal kampioenschap, zij het dubbel gemengd bij de veteranen, 50+.” Saskia, arbeidster in Barco in Kuurne, speelde het voorbije seizoen ongeveer een half jaar in eerste provinciale. “Het is een niveau dat ik nog aankan. Rainier heeft dan weer een winnaarsmentaliteit. Als het eens niet goed gaat, ook al is het zijn eigen schuld, kan hij boos en ontgoocheld zijn. Maar na de match is hij dat vergeten en is hij bijzonder sympathiek zoals we hem kennen.”

Zomercriteria

Rainier glimlacht: “We hebben elkaar getroffen. Saskia verliest ook niet graag. Ze speelt veel meer open en veel rustiger dan ik. Ik steun meer op tactiek en met een bepaald inzicht. Saskia heeft talent, een gave om te tafeltennissen. Ik heb voor mijn positie hard moeten werken. Bij Saskia ging dat precies vanzelf. Maar ik geef dat tijdens mijn lessen aan de jongeren ook mee: als je iets wil bereiken ga je dat ook doen.”

TTC Drive organiseert in juli de zomercriteria ‘Oostende beweegt’ op vier zaterdagen. “Er kunnen iedere week nationaal 120 spelers inschrijven. Er wordt dan in twee zalen gespeeld. In de locatie van TTC Drive op acht tafels en in de Mister V-arena op twintig tafels, van 12 tot 22 uur. “Het is een fantastisch concept. Het is iets waar we in de jaren tachtig mee begonnen zijn. Het evenement is dan tot zelfs dertig jaar in Bredene geweest en is daar ook blijven groeien. Uiteindelijk is het gebeuren naar ons teruggekeerd, waarvoor we nu over een schitterende accommodatie beschikken.”

De zomercriteria kennen een leuk format. Aan de hand van een handicap. “De hogere klassementen worden beschermd. Voor hen is het een voorbereiding op het komende seizoen. Voor velen is het een leuk treffen, een gezellig initiatief waar de eerste vier een geldprijs krijgen, net als de vier van de B-finales als de poulewinnaars, zij het dan in natura. Je doet best minstens drie keer mee op een hoog niveau om tot een mooi algemeen resultaat te komen. Zo heeft Florian Van Acker al vier keer na elkaar gewonnen en kon hij de wisselbeker meenemen. De meesten zien dat wel zitten. Ze streven daar ook naar.” (Alain Creytens)

[email protected]

The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »