“Wie overreed onze beste vriend?”: Hondenbaasje zoekt getuigen van ongeval

Woensdagavond overleed Ovi, het hondje van Angel Taranovskaia (22) nadat het aangereden werd door een auto in Ardooie. De bestuurder van de auto reed zonder boe of ba door. “Ovi was nog geen twee jaar bij ons en in enkele seconden was het voorbij. Papa en ik zijn er kapot van.” Angel is op zoek naar getuigen, die hem verder zouden kunnen helpen wie er Ovi aangereden heeft.

Woensdagavond was de vader van Angel Taranovskaia (22) zoals gewoonlijk gaan wandelen met hun hondje Ovi, een Engelse cockerspaniël in het Volkspark in Ardooie. “Ovi is van nature een bange hond. In het park werd hij opgeschrikt door een andere hond, die hem achterna zat en liep hij weg. Zo is Ovi de straat opgelopen net toen er iemand met een hoge snelheid kwam aangereden en hem raakte”, vertelt Angel.

“In een paar seconden was zijn leven voorbij, alles gebeurde zo snel”

“De bestuurder reed daarna gewoon door. Een vrouw uit de buurt had het gezien en ging kijken naar Ovi. In een paar seconden was zijn leven al voorbij. Geen enkele hulp kon nog baten. Alles gebeurde ook zo snel. Ze probeerde de auto nog achterna te lopen, maar het was al te laat. Wellicht gaat het om een kleine zwarte Opel, maar meer weten we helaas niet.” Daarom wil Angel op zoek naar mensen, die meer weten over de auto of bestuurder, die betrokken was bij de aanrijding van Ovi.

Onze steun en houvast

Angel was op het moment toen het gebeurde bij vrienden na de match van de Rode Duivels. “Mijn papa belde me op, helemaal in paniek. Ik ben direct naar huis vertrokken. In de hal van het appartementsgebouw zag ik al bloed liggen van Ovi, die was teruggebracht. Mijn papa zat op de grond bij Ovi te huilen.”

“Papa en ik hadden een mindere periode en Ovi maakte ons gelukkiger. Hij was een echt lichtpuntje voor ons”, zegt Angel. © gf

“We hebben Ovi nog geen twee jaar geleden in huis genomen”, gaat Angel aangedaan verder. “Papa en ik hadden een mindere periode en Ovi maakte ons gelukkiger. Hij was een echt lichtpuntje voor ons. Dat we nu al afscheid van hem moeten nemen, valt ons zwaar.”

“Ik zou de bestuurder het veel minder kwalijk nemen, moest die de moeite gedaan hebben om te stoppen en te helpen”

“De bestuurder reed ook aan een hoge snelheid, wat daar zeer roekeloos is. Als het iemand is, die altijd zo roekeloos is in het verkeer, hoop ik dat die zich hierover zal blijven schuldig voelen. Ik snap ook niet dat die persoon zomaar verder is gereden. Zoiets doe je niet. Ik zou het de bestuurder veel minder kwalijk nemen moest die toch de moeite genomen hebben om te stoppen en te kijken of die kon helpen of dergelijke”, besluit Angel.

Wie er iets zou gezien hebben of tips zou hebben kan contact opnemen met Angel via het nummer 0487/61.82.94.

The post “Wie overreed onze beste vriend?”: Hondenbaasje zoekt getuigen van ongeval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »