De reislust van West-Vlamingen is groter dan ooit: we trekken vaker naar het zuiden… én het noorden

Onze reislust is groter dan ooit. Het wisselvallige weer van de voorbije maanden doet ons massaal voor zonnige zomerbestemmingen kiezen. Al zijn cruises naar het noorden ook in opmars…

De zomer lijkt bij ons eindelijk begonnen, maar toch kiezen West-Vlamingen liever eieren voor hun geld. “De afgelopen weken zagen we een stijging van meer dan 50 procent in lastminute boekingen naar de zon”, zegt Martine Langerak van Sunweb. “De populairste bestemmingen zijn bij ons Kreta, Gran Canaria en Antalya. We zien ook een opmerkelijke groei van 75 procent voor Tunesië.”

Ook Sarah Saucin van TUI stelt vast dat we vooral voor het zonnige zuiden kiezen. “Denk aan Spanje, Griekenland, Turkije, Tunesië of Egypte. Specifiek voor juli vallen de Balearen, de Canarische eilanden, de Griekse eilanden en Kaapverdië op. Het wisselvallige weer van de voorbije weken heeft een grote impact. Tijdens de eerste week van juni hebben we maar liefst 80 procent meer boekingen gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Door die grote vraag is het aanbod op sommige bestemmingen al wat beperkt. Dat fenomeen doet zich momenteel vooral voor op de Canarische Eilanden.”

Naar het noorden

Kim Verburgh van Thalassa Reizen & Cruises in Oostende treedt haar collega’s bij, maar ziet ook een andere trend. “De jongste jaren zijn cruises ook heel populair. Wij bieden meerdere groepsreizen voor cruises naar de Noorse fjorden vanuit Rotterdam aan. Ook veel jongere klanten zetten die stap. Een cruise biedt tal van voordelen: alles is voor jou georganiseerd, je hoeft geen restaurants te boeken en je bent elke dag op een nieuwe bestemming.”

Verre bestemmingen winnen ook aan populariteit. “In de zomermaanden zien we vaak gezinnen met tieners die graag wat variatie hebben”, vertelt zaakvoerster Els Verhoest van Best of Travel in Roeselare. “In Afrika blijft Namibië erg populair, in Azië zijn Vietnam en Cambodja aantrekkelijke bestemmingen. De Verenigde Staten en West-Canada blijven klassiekers en voor wie veel tijd heeft om te reizen, is Australië een echte topper. We merken dat er na corona nog steeds een inhaalbeweging bezig is. Zeker iets oudere mensen willen hun verre reis niet langer uitstellen. Onze klanten boeken hun reis vaak al een jaar op voorhand.”

The post De reislust van West-Vlamingen is groter dan ooit: we trekken vaker naar het zuiden… én het noorden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »