Na nieuw record in ‘Blokken’: ook deze vijf West-Vlaamse kandidaten maakten indruk

Dinsdag werd een nieuw puntenrecord gehaald in het populaire programma ‘Blokken’, maar ook deze West-Vlaamse kandidaten vielen in het verleden al op.

In de slotseconde van de tweede ronde sloeg de 26-jarige Fien Amant zelfs presentator Ben Crabbé met verstomming door maar liefst 600 punten te halen. Goed voor een nieuw record in het programma dat in september dertig jaar bestaat. Ook deze houden er goeie herinneringen aan over:

1. Ewout Leys

In 2018 mocht Ewout Leys, toen 25 jaar en afkomstig uit Ieper, terugkeren voor een twaalfde aflevering. Niemand had hem dat ooit voor gedaan. In 2020 werd het record gebroken door Kiana Buttiens die dertien afleveringen had gehaald.

2. Jolien Verfaille

Eind 2023 schopte Jolien Verfaille uit Wervik het tot de achtste aflevering. Ironisch genoeg moest ze het synoniem zoeken voor ‘wint nooit’, en kwam ze niet op het woord ‘kansloos’. Uiteindelijk ging ze naar huis met maar liefst 7.500 euro en een televisietoestel.

3. Britt Lonneville

Exact een jaar geleden won Britt Lonneville (32) uit Brugge de seizoensfinale van ‘Blokken’. De wetenschappelijk medewerker voor het VLIZ maakte eerder al indruk met haar deelname van zes afleveringen. Nadat ze al een televisie en 5.250 euro won, scoorde ze in de finale een reis naar Malta.

4. Saar Bossuyt

In september 2013 maakte Saar Bossuyt uit Kortrijk indruk met elf uitzendingen. Tijdens de tien voorafgaande deelnames slaagde ze er vier keer in om in de voorronde meer dan 1.000 punten te scoren, met een uitschieter van 1.210 punten. Ze won uiteindelijk meer dan 10.000 euro.

5. Elise Stassen

Op 10 december 2017 werd de 5.000ste aflevering gespeeld. In de drie weken ervoor werden de vier beste vrouwen en de vier beste mannen uit de laatste 1.000 afleveringen van Blokken uitgenodigd. Elise Stassen uit Brugge, die al 9 afleveringen had gespeeld, won ook deze jubileumaflevering. Zij won een reis naar Zuid-Afrika en 13.000 euro. Het werd een van de meest bekeken afleveringen van Blokken.

The post Na nieuw record in ‘Blokken’: ook deze vijf West-Vlaamse kandidaten maakten indruk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »