Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.

Vicky en Kevin roeren al sinds februari 2017 in de potten in de Nieuwpoortsesteenweg 893, vlakbij de luchthaven. “We zijn gespecialiseerd in de pairing van bier en gerechten”, vertelt het koppel. “De komst van Rammstein naar het evenementenplein vlakbij betekent voor ons een heel drukke periode. Maar we besloten daar toch een eigen initiatief aan te koppelen. Woensdag al, na de uitzending van de Rode Duivels op groot scherm, pakten we uit met optredens van de Oostendse band Never the Hero en de Bruggelingen van Beuk.”

“Donderdag en vrijdag hebben we de handen vol met de fans van Rammstein, maar daar breien we dus een verlengstuk aan. Omdat er nogal wat internationale muziekliefhebber naar Oostende komen én omdat bier iedereen weet te bekoren, nodigen we zaterdag vanaf 11 uur acht ambachtelijke West-Vlaamse brouwerijen uit. Twee zythologen verzorgen tegelijk pairings en workshops.” De toegang is uiteraard gratis, je betaalt ter plaatse voor de consumpties.

Comedy en muziek

“Om de week af te sluiten, organiseren we zondag vanaf 11 uur comedy- en muziekvoorstellingen. Jeremy Baltii, vaste klant, is één van de gezichten op de planken. Ook Johnny Trash, Water bij de Wijn en charmezanger Stoffel Dekeyzer treden op.”

Wie komt eten bij (H)eerlijk, mag de optredens gratis meepikken, wie louter voor de voorstellingen wil komen, betaalt 5 euro. “Kijk, het is de eerste keer dat we zo’n ruime driedaagse organiseren (woensdag en de weekenddagen samen, red.). Ons doel: Raversijde op de kaart zetten. We hebben dan ook de hele buurt uitgenodigd om er samen iets moois van te maken.”

The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »