Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.

Heidi Malengier groeide op in Zonnebeke. “Ik heb er mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn ouders en andere familieleden wonen er nog steeds”, vertelt ze. “Mijn hogere studies politiek en sociale wetenschappen volgde ik twee jaar in Gent en twee jaar in Louvain-la-Neuve.”

In 1995 ging Heidi aan de slag bij de provincie. “Vier jaar later werd ik gemeentesecretaris in Zedelgem en verhuisden we naar Aartrijke. In 2013 nam ik ontslag en werkte ik enkele jaren mee in het bedrijf van mijn man. In 2017 volgde dan een tweede periode bij de provincie. Sindsdien ben ik directeur van de groendienst. Ik werk vanuit het Boeverbos in Brugge en ben onder meer verantwoordelijk voor de provinciale domeinen.”

Vrijgesteld

“De aantrekkingskracht van het gemeentelijk niveau bleef aanwezig en ik besloot om me in te schrijven voor de vacature van algemeen directeur in Mesen. Dankzij mijn studies in Wallonië was ik vrijgesteld van het taalexamen. Mesen is klein en uniek. Ik zie het als een boeiende uitdaging om me in te zetten voor de stad.”

Op 1 oktober gaat ze van start in haar nieuwe functie. “Met de provincie wil ik nog enkele lopende dossiers afwerken en alles netjes afwerken richting de nieuwe legislatuur. Intussen overlegde ik al even met waarnemend directeur Elisha Leire om het een en ander te bekijken.”

Drietand

Burgemeester Sandy Evrard is blij dat er eindelijk witte rook is. “De algemeen directeur is de linker- en rechterhand van een burgemeester”, zegt hij. “Elisha heeft haar rol met verve vervuld. Na de zitting maandag kreeg ze een welverdiend applaus. Ze blijft aan boord als beleidsmedewerker. Samen met Heidi en Elisha zal ik een drietand vormen. Ik voel dat we op dezelfde golflengte zitten. Van de zeven medewerkers op het stadhuis zijn er zes vrouwen. Communicatieverantwoordelijke Sandro Delaere kan echter zeker zijn mannetje staan”, glimlacht Sandy.

The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »