Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro buitmaken. 

Meer krantenkoppen in België

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »