Inbrakenplaag regio Wervik houdt aan: nieuwe feiten van pogingen tot diefstal in bestelwagens, auto van Franse daders op foto

Na verschillende feiten in Wervik maandag- en dinsdagnacht waren er helaas ook nieuwe feiten woensdagnacht, dit keer ook in Geluwe.

In de Moerput probeerde men in te breken in de bestelwagen Peugeot Boxer van zelfstandig timmerman Pascal Ghesquiere. De bestelwagen zat vol materiaal. “Aan de passagierszijde is er glasschade”, zegt Pascal. “Gelukkig is er niks gestolen. Er werd een ruitje aan de passagierszijde ingeslagen.”

Het gaat duidelijk om dezelfde modus operandi als dinsdagnacht bij Glaswerken Duval in de Oorlogsduikerstraat op wijk De Molenmeersen in Wervik en ook daar ging het om het merk Peugeot.

Foto

In het begin van de Klijtbosstraat naast de Kruisekemolen in Wervik was er ook een inbraakpoging in een bestelwagen. Wat werd opgemerkt door een attente buurman die de politie belde en ondertussen ook foto’s nam. “De politie in een anoniem voertuig was vrij snel ter plaatse”, zegt de man.

Er is een duidelijke foto van de auto waarmee de daders zich verplaatsen. Het gaat om een Ford. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het al dan niet om een gestolen voertuig gaat.

The post Inbrakenplaag regio Wervik houdt aan: nieuwe feiten van pogingen tot diefstal in bestelwagens, auto van Franse daders op foto is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend vroeg ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Lees meer »

Oud-burgemeester Marc Wackenier telt zich opnieuw verkiesbaar in Alveringem: “Deze keer zetel ik sowieso, ook in de oppositie”

Oppositiepartijen PRO en Onafhankelijk kiezen ervoor om samen op één lijst te staan. Ze trekken met veel nieuwe mensen en onder een nieuwe naam naar de verkiezing. Op dinsdagavond 25 juni gaven ze het startschot van hun nieuw project. De lijst is vandaag nog niet compleet; dertien van de zeventien plaatsen zijn ingevuld. Wel al zeker is dat Oud-burgemeester Marc

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij vanavond moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »