Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.

Sinds 2015 is Wildebras, de organisatie die wild spelen in de stad stimuleert, op het speeleiland Wildernis actief met workshops, houten clubhuizen bouwen en een Adventure Playground. Het nieuwe paviljoen werd volledig circulair ontworpen door de firma Constructlab, die samen met Wildebras de bezoekers en kinderen zal begeleiden tijdens het Wildernis Bouwfestival. Het multifunctioneel gebouw zal dienst doen als atelierruimte, opslagplaats, uitleen voor de materialen en gereedschappen voor de kinderen, een tijdelijke bar met overdekt terras, een openluchttentoonstelling en meer.

Inzetten voor buurtwerking

Wanneer bepaalde delen van het gebouw zoals de opslagplaats afgesloten zijn, zullen de toiletten apart toegankelijk zijn. Op die manier kan de site naast de werkingsdagen worden ingezet voor buurtwerking, zoals een buurtfeest of rommelmarkt. Om een minimale impact te hebben op het groen en de bespeelbare ruimte in Wildernis heeft het nieuwe paviljoen met 6 op 25 meter (en een nokhoogte van 5.9 meter) dezelfde oppervlakte als de drie af te breken gebouwen samen. Voor de bouw van de nieuwe infrastructuur investeert Stad Kortrijk € 100.000, vanuit de Vlaamse overheid is € 98.000 voorzien.

Wildernisfestival

Het bouwproces is niet alleen circulair, maar ook participatief. Samen met een internationaal netwerk van bouwers – Belgen, Zweden, Portugezen en Fransen – kunnen kinderen, ouders en opvoeders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden tijdens het Wildernis Festival van 26 september tot en met 12 oktober mee nadenken en bouwen aan de invulling en inrichting van de Wildernis tijdens verschillende workshops en activiteiten.

Het volledige programma van Wildernis Festival vind je op wildernis.org.

The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Hazard Mania in Tubeke: ruim 4.000 fans vermaken zich met gebroeders Hazard, waar Eden eerredder scoort tegen Anderlecht

Zon, pinten, hamburgers en een icoon van het Belgisch voetbal op het veld. De ruim 4.000 toeschouwers in het Stade Leburton van RUTB Tubize amuseerden zich kostelijk en dat deed Eden Hazard ook. Voor de komst van Anderlecht trok Eden Hazard de voetbalschoenen nog eens aan op Belgische bodem. Hij stond voor het eerst samen met broers Kylian en Ethan

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »